Вие върнахте ли времето назад? Ако все още се чудите как да върнете младостта на лицето си, отговорът се крие в МЦ „Оксиком“.

 


Вестибуларните нарушения са доста често срещано състояние, което засяга хора от всякакви възрасти и професии. Те могат да се дължат на стрес, но могат да бъдат и знак за сериозни здравословни проблеми. Поради тази причина специалистите съветват незабавно да се обърнем към лекар, особено ако имаме хронични заболявания, или пък сме застрашени от такива.

”Най-общо вестибуларните нарушения се разделят на два вида – от централен и периферен тип. Много важно за диагностицирането им е локализирането на самия болестен процес, като той може да се развива във вътрешното ухо, в слухово-вестибуларния нерв, в мозъчния ствол или в главния мозък”, посочва д-р Веселин Русинов – консултант невролог към МЦ „Оксиком“.


По решение на Международната федерация на слепите днешният ден /15.10./ е обявен за Международен ден на белия бастун или Ден на незрящите по света. Той се отбелязва от 1969 година. Чества се и като годишнина от рождението на френския педагог Валантен Аюи, положил основите на световното обучение на слепите.


„Зрението е право на всеки, а опазването му е дълг на всички.”  Акад. Константин Пашев

 

 


Преди дни в Бургас пристигнаха два високотехнологични апарата, предназначени за диагностика и лечение на зрението. Те са единствени по рода си в Южна България и са част от оборудването на първата очна клиника в града - Медицински център „Оксиком“. Модерните уреди ще подобрят работата на експертите по отношение на борбата със зрителните увреждания при пациенти с диабет, глаукома и дегенерация на макулата.


Бургаският Медицински център „Оксиком“ вече предлага едно от най-популярните решения, с които жените, а и мъжете, по света „връщат времето насам“. От тази есен  в здравното заведение се извършва  терапия с ботокс в стерилна обстановка, което намалява риска от странични ефекти.


Това е една от първите пациентки на д-р Наталия Иванова в Бургас. Само за седмица след извършената блефаропластика в МЦ „Оксиком“ резултатите са видими. Снимките „преди“ и „след“ говорят сами за себе си. 


Захарният диабет (ЗД) е нарастващ медицински проблем в целия свят. ЗД причинява поредица от дългосрочни системни усложнения , които имат значително влияние върху отделния пациент и обществото като цяло,тъй като заболяването обикновено засяга хората в най-активните им години.През последните 10-20 години има значителен ръст в заболеваемостта от ЗД и тази тенденция ще се запази и в следващите години.Причините за това са комплексни , но най-често се говори за промени в диетата и храненето като цяло,обездвижването и заседналият начин на живот на съвременния човек.


Жителите на най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“ вече ще имат достъп до специалисти по очно здраве, без да им се  налага да пътуват километри до различни точки на града. В квартала отваря врати очен кабинет на територията на „Медицински център III – Бургас“.


Екипът на Медицински център „Оксиком“ предлага палитра от висококачествени нехирургични процедури, които ще върнат времето назад за Вас, при това в стерилна оперативна среда и най-важното, извършени от квалифициран специалист.

Ние ще се погрижим да забравите за мимическите бръчки с висококачествен ботокс, да възстановите контура на лицето си с филъри и терапия, да възвърнете свежестта в погледа си.

 


Бургаският Медицински център „Оксиком“ успя да привлече един от топ специалистите по окулопластика у нас. Д-р Наталия Иванова се присъедини към екипа на очната клиника този месец и стартира консултациите на пациенти с медицински или естетически нужди.


Запушените слъзни канали са често срещан и обикновено временен проблем, който възниква при кърмачета. Той представлява запушване или стесняване на назолакрималният канал, който позволява сълзите да се стичат от окото в носната кухина. Наблюдава се при около 7% от новородените и обикновено отшумява сам. В някои случаи обаче се налага и лекарска намеса.


Кои са най-често срещаните проблеми с очите през лятото и как да ги избегнем, обяснява д-р Малина Топчийска, офталмолог в МЦ „Оксиком“, Бургас.


През изминалата седмица д-р Малина Топчийска посети Очната болница към университета в Любляна. Причината бе участието й в обучение на тема „Прилагане на антирастежни фактори, при лечение на заболявания на макулата". 


На 10 май екип на МЦ „Оксиком“ посети учениците от 1-ви и 2-ри клас на созополското у-ще "Св. Св. Кирил и Методий". 


Д-р Мерсинков преустановява прегледи, консултации и лазерно лечение на пациенти в клиника „Св. Николай Чудотворец“, гр. Варна.

Всички пациенти, консултирани и лекувани от него, вече ще могат да го намерят всеки делничен ден в МЦ „Оксиком“, гр. Бургас. Може да запазите час за преглед при д-р Мерсинков на 056/860 210, 056/860 839 и на 0886/ 161 161.


Безплатни очни прегледи на учениците от 1-ви и 2-ри клас на ОУ "Петко Рачев Славейков", град Бургас, бяха извършени през последните две седмици от офталмолозите на МЦ “Оксиком“. Кампанията по превенция на детското очно здраве на лечебното заведение, целеше установяване на нужда от очила, наличие на мързеливо око, изследване на цветно зрение и стереоскопично зрение.


Силен втори ден на изложение „Зона Здраве“ за МЦ "Оксиком". Над 400 души преминаха безплатен очен преглед при д-р Топчийска.
Установени бяха 93 пациенти с катаракта (перде), а при над 40 души се констатира алергичен конюнктивит. На голяма част от най-малките пациенти беше установена нужда от носене на диоптрични очила. Изнесената лекция от д-р Топчийска възбуди интереса на посетителите, които прииждаха към щанда с въпроси за симптоматиката, лечението и профилактиката на катаракта. 


При голям интерес премина първият ден на изложение „Зона Здраве“. Над 300 души преминаха безплатен очен преглед при д-р Топчийска от МЦ „Оксиком“. 

 


Здравейте приятели! Очакваме Ви днес в Mall Galeria Бургас, на изложение „Зона Здраве“. Ще ни намерите на ниво 0, до асансьорите. Стартираме с безплатните очни прегледи точно в 11 часа. Ще има и награди за тези от Вас, които посетят щанда ни. През уикенда сме на Ваше разположение за прегледи и консултации. Заповядайте!


<< предишни 1 2 3 4 5 6 следващи >>