👀👓Продължаваме с безплатните очни прегледи в Област Бургас. Датите за месец ноември са както следва:

Консумацията на листни и кореноплодни зеленчуци като цвеклото намалява риска от развитие на макулна дегенерация (увреда на централното зрение), предава “Medical Xpress”. Това откриха учени от австралийския институт за медицински изследвания Уестмийд. Причината се крие в специфичните растителни нитрати в тях.


Екип от европейски учени изследва връзката между храненето и хранителните навици, генната предразположеност и развитието на възрастово-зависима макулна дегенерация (увреда на централното зрение). Резултатите показват, че придържането към т.нар. “средиземноморска диета” намалява риска от заболяването на очите с до 41%.

 


👀👓Продължаваме с безплатните очни прегледи в Област Бургас. Датите за месец октомври са както следва:

След извършена блефаропластика (пластика на клепачите) резултатите са видими. Снимките „преди“ и „след“ говорят сами за себе си. Следващата дата, на която топ специалистът по окулопластика у нас - д-р Иванова, ще извършва прегледи и манипулации в МЦ „Оксиком“ е 20-и септември. Часове може да запишете на тел. 056/860 210, 056/860 839 и на 0886/ 161 161.


Вторият етап от най-мащабната кампания за безплатни очни прегледи в Бургаска област започва на 5-и септември. Тогава специалистите на МЦ “Оксиком” ще гостуват на село Пещерско (общ. Айтос). Още три дати са определени за инициативата през новия месец. Тече и подготовка за продължаване на безплатните прегледи и през месец октомври.


Следващата дата, на която топ специалистът по окулопластика у нас д-р Наталия Иванова ще извършва прегледи и манипулации в МЦ „Оксиком“ – Бургас е 31 август. Часове може да запишете на тел. 056/860 210, 056/860 839 и на 0886/ 161 161.


Очите ни са една от най-активните части от тялото ни, но често се оказват и една от най-пренебрегваните. Съществуват някои дребни навици, които можем да преборим или да си създадем, за да предпазим зрението си, да забравим за очилата и да се радваме на остър поглед.


Британски учени от Оксфордския университет успешно извършиха първият медицински експеримент за ретинална операция с помощта на робот. В рамките на изследването са третирани 12 пациенти, половината от които са се подложили на хирургична интервенция, в която е използван иновативен автоматизиран апарат, предава “Medical Express”. Останалите са оперирани по изцяло традиционни мануални техники от опитни хирурзи.


Кампанията на МЦ “Оксиком” за безплатни очни прегледи в съставните селища на Община Бургас приключи успешно. Последната спирка бе село Маринка, където гостува един от водещите специалисти на първата частна очна болница в града –  д-р Нели Джокова. В края на м. май тя прегледа 38 души, като при 70% от тях бе установена катаракта. При десетина пациенти се установи нуждата от оптична корекция /очила/.


Силен втори ден на изложение „Зона Здраве“ за МЦ "Оксиком". Над 400 души преминаха безплатен очен преглед при нашите специалисти. 


При голям интерес преминава първият ден на изложение „Зона Здраве“. Над 400 души до момента са преминали безплатен очен преглед при специалистите от МЦ „Оксиком“. 


Ултравиолетовите лъчи са вредни за очните тъкани и пречупващите среди на окото. Те могат да предизвикат фоликуларен алергичен конюнктивит. Първият признак е, че малчуганите започват да мигат често с клепачите и да разтъркват усилено очите си. Получава се и характерен алергичен обрив по лицето и врата. 


Следващият уикенд /21-22 април/ ще Ви очакваме в Мол Бургас Плаза, на Изложение "Зона Здраве"


Днес,10.04.2018, екип на МЦ „Оксиком“ посети учениците от 1-ви клас на ОУ „Васил Априлов“, град Бургас. Кампанията по превенция на детското очно здраве на лечебното заведение, целеше установяване на нужда от очила, наличие на мързеливо око, изследване на цветно зрение и стереоскопично зрение.


Кампанията на МЦ “Оксиком” за безплатни очни прегледи в съставните селища на община Бургас продължава и през април. Този месец експертите от първата очна клиника в града са определили три дати, в които ще посетят селата Миролюбово, Брястовец и Изворище.


Очни специалисти от МЦ „Оксиком“ тръгват на безплатен тур в община Бургас от днес /14.03.2018г/. Лекарите на здравното заведение ще преглеждат в пенсионерските клубове и в кметствата по населените места на общината, в специално подготвени за целта помещения и с необходимата апаратура.

Медицинските услуги в малките населени места са лукс. В повечето случаи пенсионерите от селата нямат достъп до лекар. Основните причини за това са липса на медицинско лице в селото и липса на средства. 


Кампания с безплатен скрининг за глаукома организира МЦ „Оксиком“ - Бургас от 12 до 16 март. Поводът е Световната седмица за борба с глаукомата, която ще се състои от 11 до 17 март 2018 г.

 


Скъпи дами,

На 8-ми март,  освен за външния си вид, не забравяйте да се погрижите и за очите си! 


Офталмолози на МЦ „Оксиком“ извършиха безплатни очни прегледи на ученици от 1-ви клас на Начално базово училище “Михаил Лъкатник“, град Бургас. 


<< предишни 1 2 3 4 5 6 следващи >>