На 8 и 9 април ще може да ни откриете на Изложение "Зона Здраве", което ще се проведе в Mall Galleria, гр. Бургас.


Над 300 души се възползваха от безплатните очни прегледи за глаукома, в МЦ „Оксиком“ Бургас. Кампанията бе посветена на Световната седмица за борба с глаукомата (12 до 18 март 2017 г.). Прегледите се извършваха с измерване на очното налягане.

При 16 от всичките над 300 пациенти, които се възползваха от възможността за безплатна консултация, бе установена глаукома. Благодарение на превантивната диагностика в МЦ „Оксиком“ те ще имат възможността да вземат мерки навреме и да се погрижат за зрението си. Други 40 души бяха насочени за допълнително наблюдение.


От началото на годината МЦ „Оксиком“ работи с нов консултант в сферата на лазерната хирургия на катаракта - Доц. Джелебов - лекар с изключително богат хирургичен опит.


С развитието на имплантологията като цяло, в последните години се увеличи и честотата на ендопротезиране на стави у нас. В България се извършват около 4 000 такива операции на година, като най-често на такива процедури се подлагат пациенти над 60-годишна възраст. Нерядко обаче ендопротезиране се налага и при по-млади пациенти с увредени стави, в следствие на ревматоиден артрит, инфекционни артрити, болест на Бехтерев, болест на Чандлър, травми, тумори.


Лещата на окото е прозрачна структура, която фокусира образите върху светлочувствителната ретина. Катарактите представляват затъмнени поленца в лещата. Те се появяват когато определен протеин в лещата образува абнормални струпвания, постепенно стават по-големи и засягат зрението.       


Диабетната ретинопатия е едно от усложненията на захарния диабет. Тя е основна причина за понижено зрение и слепота в индустриализираните страни, а също и първостепенна причина за слепота при хората над 60-годишна възраст. В България честотата на диабетната ретинопатия достига до 1,6% от населението. Във възрастовия диапазон 20-70 години, тя заема едно от първите места като причина за слепота. Може да засегне както възрастни, така и деца.


<< предишни 1 2 3 4 5 6 следващи >>