Безплатни очни прегледи на учениците от 1-ви и 2-ри клас на ОУ "Петко Рачев Славейков", град Бургас, бяха извършени през последните две седмици от офталмолозите на МЦ “Оксиком“. Кампанията по превенция на детското очно здраве на лечебното заведение, целеше установяване на нужда от очила, наличие на мързеливо око, изследване на цветно зрение и стереоскопично зрение.


Силен втори ден на изложение „Зона Здраве“ за МЦ "Оксиком". Над 400 души преминаха безплатен очен преглед при д-р Топчийска.
Установени бяха 93 пациенти с катаракта (перде), а при над 40 души се констатира алергичен конюнктивит. На голяма част от най-малките пациенти беше установена нужда от носене на диоптрични очила. Изнесената лекция от д-р Топчийска възбуди интереса на посетителите, които прииждаха към щанда с въпроси за симптоматиката, лечението и профилактиката на катаракта. 


При голям интерес премина първият ден на изложение „Зона Здраве“. Над 300 души преминаха безплатен очен преглед при д-р Топчийска от МЦ „Оксиком“. 

 


Здравейте приятели! Очакваме Ви днес в Mall Galeria Бургас, на изложение „Зона Здраве“. Ще ни намерите на ниво 0, до асансьорите. Стартираме с безплатните очни прегледи точно в 11 часа. Ще има и награди за тези от Вас, които посетят щанда ни. През уикенда сме на Ваше разположение за прегледи и консултации. Заповядайте!


На 8 и 9 април ще може да ни откриете на Изложение "Зона Здраве", което ще се проведе в Mall Galleria, гр. Бургас.


Над 300 души се възползваха от безплатните очни прегледи за глаукома, в МЦ „Оксиком“ Бургас. Кампанията бе посветена на Световната седмица за борба с глаукомата (12 до 18 март 2017 г.). Прегледите се извършваха с измерване на очното налягане.

При 16 от всичките над 300 пациенти, които се възползваха от възможността за безплатна консултация, бе установена глаукома. Благодарение на превантивната диагностика в МЦ „Оксиком“ те ще имат възможността да вземат мерки навреме и да се погрижат за зрението си. Други 40 души бяха насочени за допълнително наблюдение.


От началото на годината МЦ „Оксиком“ работи с нов консултант в сферата на лазерната хирургия на катаракта - Доц. Джелебов - лекар с изключително богат хирургичен опит.


С развитието на имплантологията като цяло, в последните години се увеличи и честотата на ендопротезиране на стави у нас. В България се извършват около 4 000 такива операции на година, като най-често на такива процедури се подлагат пациенти над 60-годишна възраст. Нерядко обаче ендопротезиране се налага и при по-млади пациенти с увредени стави, в следствие на ревматоиден артрит, инфекционни артрити, болест на Бехтерев, болест на Чандлър, травми, тумори.


Лещата на окото е прозрачна структура, която фокусира образите върху светлочувствителната ретина. Катарактите представляват затъмнени поленца в лещата. Те се появяват когато определен протеин в лещата образува абнормални струпвания, постепенно стават по-големи и засягат зрението.       


Диабетната ретинопатия е едно от усложненията на захарния диабет. Тя е основна причина за понижено зрение и слепота в индустриализираните страни, а също и първостепенна причина за слепота при хората над 60-годишна възраст. В България честотата на диабетната ретинопатия достига до 1,6% от населението. Във възрастовия диапазон 20-70 години, тя заема едно от първите места като причина за слепота. Може да засегне както възрастни, така и деца.


<< предишни 1 2 3 4 5 6 следващи >>