За първи път в Бургас! МЦ „Оксиком“ пуска онлайн консултации в реално време

Пациенти от цялата страна вече имат възможност да получат консултация с офталмолог напълно безплатно в интернет. Медицински център „Оксиком“ – Бургас е първият в града, който предлага онлайн услугата ежедневно и в реално време. Експертите от здравното заведение ще бъдат на разположение на пациентите в мрежата всеки делничен ден, между 15:00 и 16:00 часа.

Консултациите ще се осъществяват в специална секция на обновения сайт на МЦ „Оксиком“ под формата на чат. Всеки специалист ще може да обслужва по няколко пациенти едновременно, което означава, че възможно най-голям брой граждани ще имат възможността да се посъветват с лекар, без да чакат за отговор с дни. Потребителите ще могат да преценят дали се нуждаят от спешен час за преглед, да получат второ мнение, или просто да потърсят съвет за превенция на бъдещи здравословни проблеми.

Безплатните онлайн консултации в реално време са естествено продължение на стартиралата в началото на 2017-а година инициатива на МЦ „Оксиком“ в социалната мрежа „Фейсбук“ – „Вие питате, ние отговаряме“. Новото в случая е, че всеки ще има възможност да отправи лично питането си и да получи отговор на момента.

Онлайн връзката със специалист е предпочитан метод за консултация и превенция, пред често използваното от потребителите „питане на Google“. Лекарите от бургаската клиника апелират пациентите винаги да се обръщат към експерт, вместо да се предоверяват на милионите статии в интернет, тъй като единствено трениран лекар може да разпознае евентуалния риск за здравето по симптомите на човека.