МИТ: Сухото око е заболяване, което засяга само жените

👀#Жените са два пъти по-склонни да страдат от сухота в очите, отколкото #мъжете.
✅Защо е така?
Една от причините е, че #сухите #очи се влияят от колебанията в нивата на хормоните.
📌НО... това не означава, че #заболяването не засяга и мъжете!
Всъщност мъжете представляват 30% до 40% от пациентите със #сухо #око!
За всички страдащи от това състояние, в Бургас вече предлагаме #революционно #решение - казва се OptiLight!
✅Процедурата с OptiLight представлява безопасно, прецизно и елегантно решение на проблема синдром на сухото око.
В областта на офталмологията #OptiLight е единствената апаратура, даваща възможност за #лечение, което повлиява симптомите на синдрома на „сухото око“ и спира възпалението в мейбомиевите жлези, подобрявайки морфологията им.
📌Синдромът “Сухо око” е един от най-често срещаните очни проблеми, като в 86% от случаите той е причинен от дисфункция на мейбомиевиете жлези. #Синдромът на #сухото #око влошава качеството на живот, като в начален стадий патологията започва без симптоми, но с времето пациентите започват да усещат драскане, парене, зачервяване и сухота в очите. В редки случаи зрението значително намалява.
✅OptiLight е #революционна #терапия, която бързо и безопасно лекува и облекчава симптомите на #сухото #око.
Въпреки че пациентите със сухо око усещат облекчение още след първата процедура фотобиомодулация, препоръчителният курс на лечение е 4 процедури през интервал от 2-3 седмици.
Освен сухо око, #OptiLight действа много добре при новопоявил се #ечемик, а също така има и известен козметичен ефект. След процедурата единствената препоръка е да не се прекалява с излагане на слънчеви лъчи за около 10 дни и да се прилага слънцезащитен крем при излизане навън.
Предимства на #OptiLight:
✅#Безболезнена #процедура за #лечение на #сухо #око, #възпаление на #клепачите и #ечемик. Използваме силата на светлината, за да спрем възпалителния процес в очите.
✅Можете да я извършите в обедната почивка и след това веднага да продължите с ежедневните си дейности.
📌За подробности може да се консултирате с #офталмолозите на МЦ „Оксиком“! ☎️Телефони за запазване на час - 056/860 210, 056/860 839 или на 0886/ 161 161.