Бургаски офталмолог се включва в националната кампания „Визия за зрение“
Информационна среща на тема зрително здраве и предизвикателствата пред хората със зрителни увреждания ще се проведе в Бургас този месец. Целта е пряко осведомяване на възможно най-голям брой слабозрящи и незрящи лица на територията на областите Бургас, Сливен и Ямбол, относно техните права и възможности за диагностика, превенция, лечение и рехабилитация на заболяванията, предизвикващи зрителните им увреждания, както и относно средствата за подобряване на жизнения им стандарт.
 
Срещата, която е част от националната кампания „Визия за Зрение“, ще се състои на 29 юни, от 10:30 до 12:30 часа, в голяма зала на Областна администрация Бургас, намираща се на ул. "Цар Петър" №1.
 
Офталмологът на Медицински център „Оксиком“ д-р Малина Топчийска е единственият бургаски специалист по очни заболявания, който е поканен за участие в кампанията. Участие в нея ще вземат още д-р Петя Стратиева - председател на сдружение „Ретина България“, Мила Драгомирова - оптометрист, председател на Български съюз на оптометристите (БСО), Здравко Сечков – изпълнителен директор на ФРМС и др. 
 
Информационният ден е предназначен за аудиторията на слабозрящите, незрящите и полагащите грижи за тях лица (близки, членове на семействата им), както и за ангажирани с проблемите им организации, включително и отговорните за провеждането на социалната политика институции и компетентните административни звена и структури (здравни медиатори, общински дирекции/отдели за социални и хуманитарни дейности, деконцентрирани структури, провеждащи социалната политика на територията, НПО/граждански организации, центрове за социална рехабилитация и интеграция).
 
За заявки/потвърждения за участие най-късно до 25 юни 2021 г., е нужно да попълнете необходимата информацията в онлайн формата за регистрация, достъпна на следния адрес: ФОРМУЛЯР ЗА УЧАСТИЕ