Безплатни прегледи за ученици от 1 клас на ОУ "Васил Априлов"

Днес екип на МЦ „Оксиком“ посети учениците от 1-ви клас на ОУ „Васил Априлов“, град Бургас. Кампанията по превенция на детското очно здраве на лечебното заведение, целеше установяване на нужда от очила, наличие на мързеливо око, изследване на цветно зрение и стереоскопично зрение.
От безплатните очни прегледи се възползваха над 100 ученици. При близо 30 от тях бе установена нужда от корекция на зрението с диоптрични очила, а при други четири - нарушения в цветното зрение. При две от децата, които носят оптични очила, е констатирана нужда от корекция на диоптрите. 
Ранната диагностика на очните проблеми при децата позволява бързо реагиране и корекция на зрението. Това е особено важно за учениците, тъй като дълги часове се взират в бялата дъска и залягат над учебниците.
Най-често срещаните зрителни проблеми в детска възраст са: страбизъм (кривогледство), хиперметропия (далекогледство), астигматизъм, амблиопия (лениво око), миопия (късогледство). Ако детето Ви вече има проблем, или в семейството има генетична обремененост, редовните прегледи са не само препоръчителни, но и задължителни.
Инициативата на МЦ „Оксиком“ беше приета изключително радушно от ръководството на училището. Екипът ни благодари за предоставената възможност и обеща, че кампанията ще продължи и за другите бургаски училища.

Снимки от кампанията ще намерите на официалната ни фейсбук страница