Специалист по окулопластична хирургия се присъединява към екипа на МЦ “Оксиком”

Бургаският Медицински център „Оксиком“ успя да привлече един от топ специалистите по окулопластика у нас. Д-р Наталия Иванова се присъедини към екипа на очната клиника този месец и стартира консултациите на пациенти с медицински или естетически нужди.

Окулопластиката е дял на хирургията, който се занимава с различни проблеми в околоочната област. Това могат да бъдат аномалии в положението на клепачите – ектропион или ентропион (обръщане на клепачния ръб навътре или навън), птоза (спадане на горен клепач), травми, последствия от туморни ексцизии и др.

Блефаропластиката (пластика на клепачи) е една от най-търсените оперативни процедури в сферата на окулопластиката. Тя се прилага при реконструкция след отстраняване на доброкачествени и злокачествени тумори. Техниката се използва и при естетичната хирургия, за отстраняване на белезите на стареене и умора, които често засягат околоочната област.

Паралелно с окулопластичната хирургия, в МЦ „Оксиком“ ще се извършват и редица нехирургични естетични процедури - корекции на мимически бръчки с ботулинов токсин, ремоделиране на лице, чрез възстановяване на загубени лицеви обеми, посредством дермални филъри.

Д-р Наталия Иванова е завършила медицина в Стара Загора. Преминала е множество местни и международни квалификационни курсове.