ЕСТЕТИЧНА МЕДИЦИНА

Белези, травми, туморни образувания или просто възрастта, която напомня на себе си – доверете се на „Оксиком“, за да възвърнете самоувереността в очите си.

В Медицинския център се извършва реконструктивна и функционална окулопластика – пластична хирургия, отстраняваща естествени аномалии в положението на клепачите и дефекти, в следствие на травми и отстраняване на туморни образувания.

Екипът на МЦ „Оксиком“ предлага палитра от висококачествени нехирургични процедури, които ще върнат времето назад за Вас, при това в стерилна оперативна среда и, най-важното, извършени от квалифициран специалист.
Един от топ специалистите по окулопластика* у нас - Д-р Наталия Иванова, ще се погрижи да забравите за мимическите бръчки с висококачестен ботокс, да възстановете контура на лицето си с филъри и терапия, да възвърнете свежестта в погледа си.

*Окулопластика е хирургична специалност занимаваща се с различни проблеми в околоочната област.Това могат да бъдат аномалии в положението на клепачите – ектропион или ентропион (обръщане на клепачния ръб навътре или навън), птоза( спадане на горен клепач) ,травми.

Доброкачествени и злокачествени тумори на клепачи и оклоочната област са една от най-често срещаната патология в обхвата на окулопластичната хирургия. Чрез различни оперативни методики, туморът се премахва, след което идва ред на реконструктивната хирургия и възстановяване на загубените тъкани, т.е блефаропластиката.
Блефаропластиката (пластика на клепачи) е и една от най-търсените оперативни процедури в сферата на естетичната хирургия. Тя има за цел да отстрани и заличи белезите на стареене и умора в областта на очите. Кожата на клепачите е изключително тънка, поради което там проличават първите възрастови промени. Отпускането на горните клепачи и появата на т.нар. торбички в областта на долните клепачи се премахват дефинитивно. Подходящи за тази процедура са всички пациенти( мъже и жени) над 45 г., при по-млади хора долната блефаропластика може да се извърши трансконюнктивално, т.е без разрез върху кожата на клепача.В тези случаи постоперативния период на възстановяване е сведен до минимум, а конци при тази процедура не се поставят. Конците при стандартна блефаропластика обикновено се свалят на 6 до 20 ден, в зависимост от времето за резорбция.

Процедурите не отнемат много време, а възстановителният период е сравнително кратък.