ЕСТЕТИЧНА МЕДИЦИНА

Белези, травми, туморни образувания или просто възрастта, която напомня на себе си – доверете се на „Оксиком“, за да възвърнете самоувереността в очите си.

В Медицинския център се извършва реконструктивна и функционална окулопластика – пластична хирургия, отстраняваща естествени аномалии в положението на клепачите и дефекти, в следствие на травми и отстраняване на туморни образувания.

Екипът на МЦ „Оксиком“ предлага палитра от висококачествени нехирургични процедури, които ще върнат времето назад за Вас, при това в стерилна оперативна среда и, най-важното, извършени от квалифициран специалист.
Един от топ специалистите по окулопластика* у нас - Д-р Наталия Иванова, ще се погрижи да забравите за мимическите бръчки с висококачестен ботокс, да възстановете контура на лицето си с филъри и терапия, да възвърнете свежестта в погледа си.

*Окулопластика е хирургична специалност занимаваща се с различни проблеми в околоочната област.Това могат да бъдат аномалии в положението на клепачите – ектропион или ентропион (обръщане на клепачния ръб навътре или навън), птоза( спадане на горен клепач) ,травми.

Доброкачествени и злокачествени тумори на клепачи и оклоочната област са една от най-често срещаната патология в обхвата на окулопластичната хирургия. Чрез различни оперативни методики, туморът се премахва, след което идва ред на реконструктивната хирургия и възстановяване на загубените тъкани, т.е блефаропластиката.
Блефаропластиката (пластика на клепачи) е и една от най-търсените оперативни процедури в сферата на естетичната хирургия. Тя има за цел да отстрани и заличи белезите на стареене и умора в областта на очите. Кожата на клепачите е изключително тънка, поради което там проличават първите възрастови промени. Отпускането на горните клепачи и появата на т.нар. торбички в областта на долните клепачи се премахват дефинитивно. Подходящи за тази процедура са всички пациенти( мъже и жени) над 45 г., при по-млади хора долната блефаропластика може да се извърши трансконюнктивално, т.е без разрез върху кожата на клепача.В тези случаи постоперативния период на възстановяване е сведен до минимум, а конци при тази процедура не се поставят. Конците при стандартна блефаропластика обикновено се свалят на 6 до 20 ден, в зависимост от времето за резорбция.

Процедурите не отнемат много време, а възстановителният период е сравнително кратък.

-------------

Медицински център „Оксиком“ продължава да разширява дейността си, осигурявайки на бургазлии достъп до топ специалисти в сферата на естетичната медицина. Здравното заведение работи е един от най-иновативните и търсени пластични хирурзи – д-р Веселин Молов.

Той е завършил Медицински Университет – Пловдив. Още с първите си стъпки в хирургията той се насочва към пластичната, естетичната и реконструктивната хирургия. Нещо повече, той създава нов клон в  пластичната и онкологична хирургия в България, налагайки нов модел за операция при рак на гърдата – естетично премоделиране, отстраняване на тумора и оформяне на нова гърда.

Експертът не спира да обогатява практиката си с иновативни модели, гарантирайки на пациентите си здравословна, естетична и безопасна промяна и моделиране на тялото. Д-р Молов гарантира на пациентките си качествени импланти  на достъпни цени и майсторско изпълнение на хирургичната интервенция.

Над 8 000 са пациентите, доверили се на д-р Молов за уголемяване, повдигане и намаляване на бюста, подмяна на импланти, моделиране на ареоло-мамиларния комплекс (зърното на гърдата), извайване на талията, рино- и отопластика, възстановяване на лицевите контури, оформяне на устните, интимна естетична хирургия.

Д-р Молов използва и съвременната техника за липофилинг – възстановяване на лицевия контур без химия и филъри. Модерната технология позволява на опитния хирург да заличи следите на времето като използва мастна тъкан от тялото на самия пациент. Това минимизира риска от алергични реакции, съкращава времето за възстановяване и осигурява по-дълготраен ефект.

Благодарение на качествените импланти, с които работи, д-р Молов гарантира минимален риск за пациентките си, които желаят да променят формата и размера на гърдите си. Експертът предлага както първоначално поставяне на импланти с подходящ размер, така и регулярна и извънредна подмяна на такива.

Хирургът осъществява и оформяне, повдигане на бюста, реконструктивни операции при пациентки с онкологични заболявания. В МЦ „Оксиком“ д-р Молов извършва и естетическо оформяне на половите органи, както за дамите, така и за господата.