ОФТАЛМОЛОГИЯ

Тук се извършва факоемулсификация, лазерлечение, лечение на глаукома, ехографска диагностика, компютърна автоматична периметрия, флуоресцинова ангиография, компютърна тонометрия, окулопластика, сондиране на слъзни пътища.

Оперативно лечение на катаракта (вътрешно перде) - Операцията за катаракта (възрастово перде) се състои в отстраняване на съдържимото на помътнената леща на човешкото око през роговичен или склерален разрез. Ядрото се екстрахира мануални ( ръчно ) или с ултразвук. На мястото на отстранената леща се вгражда изкуствена леща като оптичен елемент. Операцията се извършва с микрохирургически инструментариум под операционен микроскоп.

Оперативно лечение птеригиум (външно перде) - Операцията за птеригиум (външно перде) се състои в отстраняване на прорастналата тъкан във вътрешната част на човешкото око. Операцията се извършва с микрохирургически инструментариум под операционен микроскоп.

Оперативно лечение на глаукома (повишено вътреочно налягане) - Операцията за глаукома се състои в създаване на нов път на циркулация на вътреочната течност в склерата и под конюнктивата на човешкото око. Операцията се извършва с микрохирургически инструментариум под операционен микроскоп